Magia unui sistem Home Cinema cu sunet surround

Nu exista nimic altceva mai relaxant in weekend decat sa te bucuri de un film bun. Cu ajutorul sistemelor home theater, oamenii prefera sa se uite la filmele lor preferate in confortul propriei case.

Dezvoltarea tehnologiei DVD si a sistemelor Dolby digital le-a permis pasionatilor de film sa recreeze magia vizionarii filmelor in cinematografe in casele lor.  Instalarea sistemelor home cinema este o activitate care necesita planificare.

Cinema la tine acasa.

Instalarea unui home theater este necesara pentru a amplifica experienta vizionarii unui film cu efecte de sunet deosebite si calitate superioara a imaginii. Primul lucru la care ar trebui sa fim atenti este locatia. Cea mai buna alegere pentru sistemul home theater este o camera separata in casa. Poti sa tansformi o camera in cinema sau, daca nu este posibil, creaza spatiu pentru sistem  in livingul tau.

Planifica pentru a avea cea mai buna calitate a efectelor de sunet si imagine.

Principalul aspect in instalarea unui sistem home theater este pozitionarea corecta a televizorului HD si a boxelor.  Pentru o camera de marime medie, ecranul televizorului poate fi instalat pe peretele opus geamurilor.  Pentru cele mai bune efecte de sunet, este de preferat instalarea sistemului surround cu boxele principale plasate adiacent ecranului, in timp ce boxele auxiliare pot fi plasate pe peretii adiacenti spectatorilor.

Cablurile si firele pot fi mascate prin plasarea lor in ziduri sau dupa mobila. Boxele wireless sunt destul de populare deoarece pot sa fie montate oriunde in camera fara deranjul cauzat de vizibilitatea firelor pe pereti sau de firele prea scurte.

Creaza ambianta

Un punct demn de luat in seama este ca cele mai bune sisteme home theater vor arata si suna mediocru daca nu sunt instalate in armonie cu mediul inconjurator. O camera prea luminoasa sau una cu prea multe geamuri nu este benefica pentru claritatea imaginii. Lumina de intensitate mica si acoperirea ferestrelor cu draperii vor asigura creerea unei ambiante corecte.

Unele aspecte de luat in considerare:

  • efectele de sunet
  • locatia audientei
  • inaltimea, distanta si unghiul de vizionare
  • designul camerei

Un home theater este alcatuit dintr-un televizor cu ecran plat, pana la 8 boxe si alte componente audio si video care pot ocupa destul de mult spatiu. Sistemele de montare pe pereti, dulapurile mobile si rafturile sunt ideale pentru a gazdui componentele variate. Sistemele de montare pe pereti arata bine insa implica activitati precum gaurirea peretilor, masuratori si mascarea cablurilor in pereti falsi sau plinte.

Sursele de electricitate

Sistemele home theatre necesita prize adecvate, cu linie de curent dedicat. Daca nu este posibil sa se traga o linie separata din circuit, un prelungitor cu protectie la variatiile de curent ar trebui sa fie suficient pentru a proteja sistemul de socurile electrice si de fluctuatii.

O priza separata cu UPS pentru componete precum receptorul TV si DVD ar trebui sa asigure ca sistemul nu este intrerupt in caz de soc electric. Acest element este important in special daca vrei sa inregistrezi programele tale favorite sau meciurile preferate. Deasemenea, nu uita sa marchezi fiecare cablu cu numele componentei de care este conectat pentru a evita confuzii.

Distanta de vizionare.

Distanta optima de vizionare depinde de marimea ecranului televizorului. Pentru cele mai multe televizoare plate de aproximativ 27 de inch, distanta ar trebui sa fie de aproximativ 3 metri de ecran. Poti alege dintr-o varietate de LCD-uri, Plasme, ecrane LED. Calitatea imaginii este similara pentru cele mai multe televizoare cu ecran plat dar preturile variaza in functie de producator sau de optiunile extra oferite.

1 Comment

  1. Va salut,am si eu o problema am achizitionat un home cinema sony blu-ray disk bd- e2100 pe care il conectez prin HDMI la un TV LCD SONY kdl-32w4000 care este full HD dar nu functioneaza nu pot sa vad nimic pe ecran.Mentionez ca daca ma conectez cu un calculator cu HDMI la tv functioneaz fara nici o problema .

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*