HDTV – rezolutie 720p sau 1080p?

samsung_led_lcd_tv_1HDTV cu rezolutia de 1080p consta in  1,920×1080 pixeli, care in momentul de fata, reprezinta cea mai inalta rezolutie disponibila pe piata. Televizoarele precum Plasma , sunt acum , capabile sa afiseze imagini cu cea mai inalta rezolutie pentru difuzarea programelor tv in high definition. Aceste televizoare ofera mai mult decat dublul  rezolutiei  avute de  precedentele modele, care in general aveau 1, 366×768, 1, 280×720 sau 1, 024-768. Televizoarele HDTV cu oricare dintre aceste rezolutii se incadreaza in categoria 720p.

Preturile pentru HDTV de 1 080, sunt in scadere ajungand intr-o zona care devine din ce in ce mai accesibila publicului larg. Intr-o astfel de situatie , marea intrebare este daca sa alegi un televizor din categoria 720p, sau sa scoti ceva mai multi bani din buzunar pentru un model din clasa 1080p.

In pofida faptului ca plasmele de 1080p au generat un mare interes, cea mai buna solutie ramane  totusi un 720p. Motivul  pentru care ar trebui sa faci acest lucru, este ca materialul de vizualizare sa fie in primul rand in definitie standard DVD  , iar pentru canalele HDTV de sport , nu exista aproape nici o diferenta intre 720p si 1080p. Emisiunile transmite de televiziunile care transmit si in HD sunt in 720p, iar imaginile arata la fel de bine cand sunt vizualizate pe un  HDTV de 720p. Nu va puteti bucura oricum de rezolutia de 1080p, atata timp cat, cele mai multe dintre canalele de televiziune au inca semnale de emisie limitate la 720p. Exista doar cateva emisiuni  ce emit in 1080i, si da, televizorul tau  de 1080p , va afisa imagini mai clare comparative cu ce vei gasi la un 720p. Dar diferenta nu este mare, fiind destul de greu de sesizat, din moment ce emisia in 1080i are o calitate aproape la fel de buna si in 720p. O diferenta a emisiilor in 1080i, poate fi vazuta doar in 1080p plasma , si asta numai prin vizionarea indeaproape . de la o distanta ceva mai mare , claritatea este aceeasi.

Nu uitati, in alegerea dvs trebuie sa tineti cont si de spatiul de care dispuneti.

Singurul avantaj pentru a alege un  HDTV de 1080p este acela ca veti avea parte de o experienta completa prin HD DVD  si Blue-Ray, conceput numai pentru 1080p. Imaginile prin HD DVD si Blue-Ray sunt afisate pe ecranul televizorului la o rezolutie de 1920×1080, care intradevar, insemna cea mai buna calitate a imaginii cu un HDTV de 1080p. Daca sunteti un fan al cinematografului si sunteti pasionat in a achiziotiona ultimele tehnologii in domeniu, 1080p va satisface cu siguranta si cele mai pretentiose cerinte.

Cererea de 1080p HDTV  este in continua crestere datorita preturilor din ce in ce mai accesibile . Totusi majoritatea consumatorilor nu sunt convinsi inca de avantajele pe are le ofera  HDTV  de 1080p, atata timp cat canalele de televiziune  nu emit la aceasta rezolutie. Asa ca , cea mai buna alegere ramane 720 p, iar pentru cei care obisnuiesc sa inchirieze dvd-uri, sau sa isi petreaca timul liber cu pasiunile pentru sport  si filme, calitatea imaginii 720p hdtv este de ajuns.

3 Comments

  1. Salut, uite am o rugaminte, daca poti sa ma ajuti.
    Vreau sa-mi cumpar un tv pentru xbox Camera mea este chiar mica, nu cred ca vor fi mai mult de 2 metri intre tv si unde stau, dar eu sunt curios pt a ma juca pe xbox, desii camera mica ce marime imi recomanzi ? 81 sau 94 cm ?

    Iar o recomandare cam cum ar trebui sa fie configurarea unui tv ca sa se vada si sa mearga jocurile pe xbox ata, te rog. Nu am nici un habar…
    Ce rezolutie, contrast etc imi recomanzi ?

    Sper ca nu te deranjez, iar daca ma poti ajuta trimite-mi un raspuns la un_baetzel@yahoo.com ! Mersi mult !

  2. Buna! Am un tv lcd HD Ready (720p) si vreau sa descarc filme de pe net dar vad ca nu merg toate. Mentionez ca are locas de introdus stick, deci pun filmele pe el dupa care le rulez cu tv-ul. Bun! In afara de mpeg2 care e mentionat pe tv ce filme cu ce extensii as mai putea folosi???

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*