De la VHS si DVD la Discurile Blu-Ray

Daca sunteti un fan al filmelor de ceva vreme,cel mai probabil colectia dumneavoastra a inceput  cu VHS,  apoi ati trecut la DVD, iar acum sunteti in  situatia in care puteti  face pasul urmator, alegand Blu-Ray. Dar trebuie sa recunoastem ca cei mai multi dintre noi, au fost cu adevarat incantati sa vada acesta imbunatatire a calitatii precum si a redarii imaginilor. Si atata timp cat si formatul mass-media tine ritmul aparitiei noilor tehnologii, de ce sa fi in situatia sa cauti formatul player-lui tau, cand poti face cea mai buna alegere.

In orice caz, pentru a te bucura de experinta HD, va trebui sa investesti intr-un televizor  HD si odata ce veti viziona un film HD, pe un HDTV, cu siguranta veti dori sa imbunatatiti experinta home cinema.

Avantajele Blu-Ray

Cand veti viziona un videoclip HD pe un HDTV, va fi imposibil sa nu remarcati calitatea imaginii, fidelitatea redarii si culorile. Evolutia este usor de sesizat si in privinta audio, din moment ce noua tehnologie permite redarea sunetului in format high definition. Si sa nu uitam , capacitatea de stocare , de cel putin 5 mai mare decat a  unui DVD. Blu-Ray mai contine pe langa celelalte functii, si BD-J, o functie interactiva care va va permite sa va jucati cu meniul, grafica si alte caracteristrici cu adevarat speciale. Spre exemplu, cand doriti sa faceti o schimbare in meniul DVD, in timp ce urmariti un film, va trebui sa opriti filmul. Nu si cu Blu-Ray;veti putea folosi meniul si sa faceti setari in timp ce filmul ruleaza.

Cu Blu-Ray nu vei avea nevoie de conexiunea la internet pentru a  afla ultimele noutati sau pentru a downloada filme, prin conectare la internet cu Blu-Ray vei putea urmari un trailer sau vei putea downloada copii autorizate ale filmelor direct in memoria player-lui.

Tehnologie si specificatii

Memorie

  • 25GB pe  single-layer disc si 50GB pe un dual-layer disc
  • 100 GB pe quad-layer discs
  • 400 GB pe 16 layer discs (apare in curand)

Format

  • BD-ROM – doar citeste filme, jocuri si softwere HD
  • BD-R – de inscripţionare pentru înregistrare video HD şi PC-ul de stocare a datelor
  • BD-RE – reinscriptibile pentru înregistrare video HD şi PC-ul de stocare a datelor

Tehnologie

  • laser albastru-violet cu lungime de undă de 405nm

Video Capacity

  • mai mult de 9 ore de continut HD pe disc de 50GB

Rezolutie

  • 1920×1080 (1080p) rezolutie maxima

Blu-Ray Studio Production

Toate marile studiouri de la Hoolywood  produc filme in  Blu-Ray. Pana astazi, 12 dintre cele mai celebre studiouri de la Hoolywood si peste 350 din lume, au lansat filme in format Blu-Ray. Un aspect important, este urmatorul: costurile pentru astfel de productii sunt din ce in ce mai accesibile si in viitorul foarte apropiat vor putea fi comparabile cu preturile discurilor DVD.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*