BluRay vs. DVD, de ce sa alegem un Blu-Ray Player

De  ce Blu-ray? DVD player-ul este inca, unul dintre cele mai de succes produse de pe piata si asta dupa ce a avut nevoie de ceva timp pentru a inlocui VHS si de a cuceri milioane de utilizatori. Asa ca , de ce sa renunti la DVD player-ul tau?

Raspunsul este simplu: imagine mai buna, sunet mai clar si  mai multe functii. Te poti bucura de toate acestea cu doar o mica schimbare, si asta, deoarece discurile Blu-ray arata la fel ca un DVD sau un CD, iar Blu-ray player-ul nu este cu mult diferit de un DVD player. Chiar si meniul display-ului este practic acelasi pe care il folosesti la DVD-ul tau. Odata cu aceasta noua tehnologie, apar si noi termeni pe care trebuie sa ii cunosti, precum 1080p sau  Blu-ray Profile. Evolutia tehnologiei si aparitia constanta de noi produse precum acesta, te vor face sa crezi ca e prea greu sa tii pasul, insa tot ce ai de facut , este sa inserezi un Blu-ray disc intr-un Blu-ray player si sa te bucuri de calitatea High Definition, ceea ce DVD-ul tau nu poate reda.

Principalul atuu care va vinde Blu-ray, este capacitatea de stocare, de 5 ori mai mare decat a unui DVD. Acesta poate stoca pana la 25GB (single layer) si 50GB (dual layer), ceea ce permite înregistrarea, rescrierea şi redarea  de video HD. Pe un Dual Layer Disc poti stoca peste 9 ore de material video HD si peste 22 de ore material SD (Standard Definition), in timp ce DVD-ul poate stoca in jur de 8GB, evident, cu mult mai mult putin decat un Blu-ray.

Intrebare nu este, de ce sa aleg un Blu-ray, ci de ce nu ? Discul Blu-ray ofera imagine mai buna, sunet mai bun , si noi functii. Iar cele mai bune companii producatoare, au lansat pe piata, playere care pot citi CD-uri, discuri  DVD si discuri Blu-ray. In plus, acestea mai au o functie numita ‘upscaling DVD’. Blu-ray player-ul poate converti discuri DVD, care au rezolutia standard DVD (480i), in standard High Definition (720i-1080i).  Dar rezultatul acestei convertiri va fi totusi ceva mai slab comparativ cu imaginile HD.

Tehnologia Blu-Ray mai ofera, pe langa celelalte functii, si BD-live, cu ajutorul caruia poti face download sau upload pentru filme si jocuri. Datorita functiilor sale, Blu-ray este astazi cel mai mare competitor in experinta High Definition. Pentru a te bucura din plin de ceea ce insemna HDTV , Blu-ray reprezinta o alegere mult mai buna comparativ cu discurile DVD.

Care sunt mai exact diferentele dintre DVD si Blu-ray?

Simplu, Blu-ray este varianta superioara DVD. Si asta datorita:

  • Capacitatii de stocare mult mai mare. Poate stoca un continut de 6-10 ori mai mare fata de DVD, indiferent daca vorbim de un DVD dual layer sau nu.
  • Blu-ray foloseste pentru citirea discurilor laser albastru, spre deosebire de DVD care foloseste laserul rosu
  • Laserul alabastru permite citirea mult mai detaliata a continutului, implicit stocarea , deoarece acesta foloseste o banda de frecventa cu o latime mult mai mica
  • Laserul  DVD foloseste o banda de frecventa  mai lata
  • Atat DVD cat si Blu-ray , au practic aceasi marime
  • Blu-ray are mai putine titluri disponibile, dar numarul creste in timp

Diferenta dintre un film vazut pe DVD si unul pe Blu Ray

6 Comments

  1. Poate vreti sa spuneti ca blu-ray foloseste o banda de frecventa mult mai mare decat dvd, deoarece cu cat mai mare banda de frecventa cu atac mai buna imaginea

  2. Bună as dori sa întreb : filmele bd redate de pe un stick respectiv flash Cum sunt în comparație cu filmele bd redate de pe un bluray player dpdv. calitativ. Se schimbă ceva ? Sunt mai bune Cele redate de pe unul sau de pe altul sau sunt la fel ca și calitate ? ? Am și stick de 128 gb și un Ps 3 cu bluray și voiam sa știu dacă are rost sa mă apuc sa ard discuri. Mulțumesc.O zi buna!

  3. Hai fiti serriosi.Cati dintre voi au cumparat un disc bluray?Aveti poate aparatele si daca nu ati piratat ceva, va uitai la ele.Diferenta la ce vede ochiul uman intre un dvd de calitate si un bluray piratat e minima.Credeti ca degeaba le-au facut sa citeasca orice.Nici un om intreg la cap nu da o gramada de bani sa vada o data sau cel mult de doua ori un film.Iti cumperi eventual un dvd si totul e ok.Cine sta sa vada cat de clar se vad ridurile actorilor.Mofturi si mai ales moda si publicitate care tine la snobi si prosti.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*