Cum sa alegi televizorul HD potrivit

Daca sunteti confuz in alegerea noului televizor HD, speram ca acest articol sa va ajute sa decideti care este televizorulul potrivit pentru dumneavoastra .

Termenul de HDTV acopera o varietate mare de produse. Fiecare forma are avantajele si dezavantajele sale, asa ca va trebui sa cantariti bine inainte sa selectati un anumit model. Asa ca haideti sa revedem aceste lucruri:

  1. Tipul de ecran– Sunt 3 tipuri de ecran. LCD-urile sunt mai luminoase si tin mai mult. Plasmele au o schema de culori mai bogata. LED au o rata de contrast mai mare, consuma mai putina energie si sunt ultra-subtiri.
  2. Marimea ecranului– Marimea HDTV ar trebui sa fie primul lucru care trebuie luat in considerare cand decidem sa cumparam un HDTV. Este foarte important sa consideram spatiul din casa cand dorim sa plasam noul HDTV. Spre exemplu, daca il cumparam pentru un living intr-o casa normala, ar trebui luat in considerare un ecran de minim  32 de inch. Cei mai multi opteaza pentru un ecran de 42 de inch ce pare a fi standardul.
  3. 1080p sau 720p– daca serviciile de redare HD sunt de 720 nativ si imaginile sunt prea bune sa fie redate pe o rezolutie de 720p HDTV. Rezolutia imbunatatita pe un 1080p HDTV nu poate fi semnalata, deoarece semnalele sunt limitate la 720p.

Pentru a alege aceste lucruri trebuie sa luam in considerare:

  1. Care este bugetul de care dispuneti
  2. Ce marime a ecranului doriti
  3. Pentru ce planuiti sa il folositi – emisiuni tv si filme, jocuri video, etc.
  4. Ce caracteristica va atrage cel mai mult

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*