La ce trebuie sa ne uitam cand cumparam un LCD TV

Zilele tuburilor de catod au apus de mult. Pentru ca sunt modele mai bune acum care sunt mai clare si mai subtiri. Un exemplu particular este LCD HDTV. Daca nu stiti cum sa cumparati unul, acest articol ar trebui sa va indrume pe directia buna.

LCD HDTV sunt intalnite in diferite marimi. Cel mai mic este de 15 inch si cel mai mare este de 46 de inch. Daca planuiti sa cumparati unul de 30 de inch sau mai mic, pretul este asemanator cu cel al televizoarelor conventionale de aceea este bine sa cumparati unul mai mare. Daca faceti acest lucru, aveti in minte faptul ca televizoarele LCD HD se vand la aproape acelasi pret ca si plasmele.

Din moment ce LCD HDTV nu ocupa foarte mult spatiu, poate fi instalat oriunde in casa. Dar, trebuie sa alegeti dimensiunea corecta care se incadreaza in mediul de vizionare. Cea mai buna metoda este sa masurati aria pe diagonala. Acest lucru functioneaza doar daca modelul este montat pe suport, ascuns sau vine cu boxe detasabile.

Totusi marimea ecranului nu ar trebui sa fie factorul decisiv care sa va indrume spre o anumita marca. Trebuie deasemenea sa fiti atenti la rata de contrast care va va spune cea mai luminoasa si cea mai intunecata valoare pe care ecranul poate sa o produca in acelasi timp. Daca contrastul este mare, inseamna ca televizorul isi merita toti banii. In afara de rata de contrast ar trebui sa tineti cont si de rata de aspect care descrie raportul dintre latimea ecranului si inaltimea lui. Cu cat este mai mare, cu atat mai bine. De fapt exista o moda in zilele noastre sa vizionezi imagini mult mai clare pe un format de ecran mai lat. In mod normal, vreti un televizor care sa redea mai multe formate. Acest lucru va permite sa conectati camera video chiar daca este mai veche cu 3-4 ani si nu ati avut bani sa va cumparati o camera cu mai multe optiuni.

O alta optiune pe care ar trebui sa o aiba un LCD este sa aiba macar un port USB care sa permita transferul fisierelor. Inainte sa cumparati televizorul fiti siguri ca stiti ce tipuri de porturi are, deoarece acestea difera de la marca la marca.

HDTV necesita un semnal pe care il ia de o antena, cablu sau satelit. Daca nu aveti un tuner, trebuie sa aflati de ce accesorii aveti nevoie pentru a il face functional si pentru a-l seta atunci cand ajungeti acasa.

Costul LCD urilor este mare, asa ca trebuie sa stiti la ce sa va uitati atunci cand sunteti la cumparaturi. Atunci cand sunteti in magazin, comparati tot ceea ce am mentionat mai sus, chiar si pretul. Daca este posibil, incercati sa vedeti cum functioneaza televizorul atunci cand sunt rulate scene mai intunecate. Familiarizati-va cu telecomanda si celelalte aspecte pentru a evita orice problema.

Televizoarele LCD merita. In final depinde de dumneavoastra sa alegeti modelul insa factorul determinant ramane de cele mai multe ori pretul.

1 Comment

  1. Am primit cadou un tv SHARP AQUOS LCD model LC 37D43U si cand am vrut sa-l instalez, am constatat ca ecranul a fost lovit.Credeti ca se poate repara,adica inlocui,si la ce pret.
    Multumesc.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*