Ce înseamnă rezolutia 4k. Merită investiţia?

Sunt sigur ca ați auzit pana acum de rezolutia 4k, e un termen la moda pe piața televizoarelor HD și probabil vă întrebați, ce înseamnă și de ce vom avea nevoie de asa ceva?

Rezolutia 4K Ultra HD

4K înseamnă Ultra High Definition (UHD). Am trecut pe rând prin 720p (HD-ready), 1080p (Full HD), dar 4K a cvadruplat numărul de pixeli ajungând la aproximativ 4000 de pixeli pe orizontala și 2000 pe verticala. In acest moment nu exista un standard din acest punct de vedere. Sunt televizoare de dimensiuni care se apropie de 4000, numar care da si numele acestui termen, sau il depasesc.

Samsung 65F9000 163 cm, de exemplu, oferă o rezoluție Ultra HD de 3840 x 2160

Merita investiția?

Ca la orice produs nou de acest calibru și aici preturile de achiziție sunt prohibitive și cel mai probabil nu merita sa cheltuim peste 3000 de Euro în momentul asta. Mai ales ca în prezent, nu exista foarte multe filme sau documentare filmate în 4k. In viitorul apropiat însa, odată cu adoptarea 4k de cât mai multi producători de televizoare dar și de filme, când preturile vor mai scădea, cu siguranța cei care își doresc în propria casa o experiență vizuala deosebita, vor face aceasta investiție.

Iata câteva dintre modelele de televizoare Ultra HD 4k disponibile pe piața din Romania

sursa foto: http://www.lg.com/ro/

4 Comments

  1. Sa traiti ca trebuiti si va multumesc ptr ca nu ne mintiti,eu am un Tv Ful hd 3D din 2011 si daca nu cumpar s-au nu inregistrez de pe net filme in 3D nu vad. Aici in Spania nu emit astia toti nici in HD daramite in 3D sau in 4K.Dupa parerea mea este un Marketing si capricii pentru cei bogati.Va multumesc ptr ca existati.Chao

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*