Samsung lanseaza in Romania noile televizoare LED

Samsung_UN55B8500 SAMSUNG Electronics a lansat pentru consumatorii din România, în cadrul expoziţiilor prezente la galeriile de artă ArtMark, noua serie LED TV, care te va suprinde cu siguranţă prin combinaţia inedită între tehnologia de top şi designul remarcabil.

Prin prezentarea noilor televizoare LED, SAMSUNG trasează o nouă graniţă în ceea ce priveşte perfecţiunea, revoluţionând în acelaşi timp conceptele de tenhologie eco, design ultra slim şi performanţă. Îmbinarea inovaţiei cu o atitudine elegantă, uşor de remarcat, se concretizează în LED TV, cel mai nou obiect de artă din cel mai suprinzător domeniu: tehnologia digitală.

Astfel, SAMSUNG Electronics anunţă noua linie LED high definition, seriile 8000, 7000 şi 6000, care oferă o gamă largă de televizoare, de la 32” la 55”. Aceste televizoare de ultimă generaţie folosesc tehnologia LED ca sursă primară, în loc de lampa fluorescentă cu catod rece (CCFL). Avantajele oferite de televizoarele LED includ un contrast foarte mare, un aspect slim, dar şi economii foarte mari de energie. În plus, o varietate de caracteristici de top permite adaptarea acestor televizoare la cerinţele consumatorilor atunci când vine vorba de filme, jocuri, show-uri TV şi alte aplicaţii multimedia.

“Într-o perioadă în care consumatorul poate alege televizorul potrivit pentru livingul său dintr-o gamă foarte variată de modele existente pe piaţă, apariţia unei noi generaţii TV poate fi mai greu percepută. Dar SAMSUNG, în condiţiile în care soluţiile sale destinate clienţilor reflectă integral o întreagă paletă de tendinţe, stiluri sau curente, reuşeşte prin intermediul televizoarelor LED să apropie şi mai mult tehnologia de artă. Mai mult, aceste televizoare inspirate de natură şi proiectate pentru performanţă dezvăluie o nouă viziune SAMSUNG capabilă să dezvolte imaginaţia consumatorului şi să se adapteze viziunii artistice a fiecăruia dintre noi,” a declarat JeongEon Kim, General Manager SAMSUNG Electronics România.

Calitatea imaginii, dincolo de realitate
Fiecare dintre cele trei televizoare LED de la SAMSUNG beneficiază de un contrast sporit al culorilor, mulţumită sursei de lumină LED. În comparaţie cu lămpile fluorescente cu catod rece, LED-urile reproduc un negru mult mai intens, dezvoltând o senzaţie specială pentru ochi. De asemenea, albul rămane şi el luminos, alături de culorile vii. Rezultatul este o imagine parcă desprinsă din viaţa reală.

Tehnologia SAMSUNG Wide Color Enhancer Pro permite utilizatorilor să se bucure de o paletă de culori mai largă. De asemenea, Ultra Clear Panel face posibilă reproducerea fiecărui detaliu, chiar şi în condiţiile în care imaginea nu este clară.

Având încorporată funcţia “Natural”, televizoarele LED combină avantajul luminozităţii ecranelor cu o experienţă vizuală asemănătoare celei din cinematografe.

Întreaga gamă de televizoare LED are încorporat un număr de tehnologii inovatoare, pentru a reduce neclaritatea imaginii, dar şi alte inconveninete ce afectează de obicei televizoarele LCD în momentul în care sunt redate imagini ce se succed rapid. Mai mult, toate cele trei serii beneficiază de tehnologia Motion Plus™. Seria 8.000 foloseşte o rată de refresh de 200 Hz – de patru ori mai mare decât rata pe care o au alte televizoare. De asemenea, seriile 7.000 şi 6.000, ce dispun de o rată de refresh de 100 Hz, facilitează o vizionare mai plăcută.

Networking extins şi posibilităţi de entertainment

În 2009, SAMSUNG redefineşte experienţa privitului la televizor prin intermediul “Internet@TV – Content Service”. Dezvoltată cu ajutorul YouTube!, interfaţa de informaţii accesate prin intermediul Internetului va fi oferită de mai multe modele ce urmează a fi lansate anul acesta.

Folosind fie o conexiune prin cablu sau o conexiune Ethernet wireless disponibilă la seriile 8000 şi 7000, “Internet@TV – Content Service” permite utilizatorilor să acceseze de pe ecranul televizorului aplicatia YouTube prin simpla apăsarea a unui buton.

Dincolo de entertainment-ul online, televizoarele LED de la SAMSUNG se pot conecta cu uşurinţă la o serie de dispozitive externe. De asemenea, conexiunea USB face posibilă redarea de filme şi fotografii de pe camcordere, ascultarea muzicii de la un media player sau accesarea de fişiere multimedia de pe driver portabil.

Ultra Slim Design şi performanţă

Noua linie de televizoare LED de la SAMSUNG oferă nu numai o experienţă asemănătoarea vieţii de zi cu zi, alături de un portal către ultimele modalităţi de entertainment, dar şi o desprindere de limitele convenţionalului.

Prin folosirea tehnologiei LED, SAMSUNG a reuşit să dezvolte un design ultra slim pentru toate cele trei serii. Deşi are o grosime de numai un inch, opţiunile de conectivitate nu sunt afectate.

Pentru a pune în evidenţă şi mai mult design-ul televizorulu LED, SAMSUNG a creat un sistem de prindere ultra-slim pentru perete. Acesta reduce spaţiul dintre televizor şi perete până la 1,5 cm.

În 2008, SAMSUNG a prezentat în premieră tehnologia Crystal TV constând într-un singur proces de turnare prin injecţie ce combină în acelaşi pas producţia şi colorarea ramei televizorului. Astfel se obţine un cadru translucid dar colorat ce transformă televizorul însuşi într-un obiect de design. Ultimele rezultate oferite de tehnologia Crystal TV constau într-o culoare neagră ce se pierde în crom, formând o prismă în jurul marginilor (în cazul seriei 8.000), sau într-una neagră cu nuanţe de roz (în cazul seriilor 7.000 şi 6.000). Intensitatea culorii se schimba subtil în funcţie de unghiul din care este privit ecranul, accentuând tăieturile subţiri.

Mai verde
Funcţionând pe baza tehnologiei LED, televizoarele SAMSUNG LED Seriile 8.000, 7.000 şi 6.000 întrunesc toate exigenţele Eco Flower, consumul de energie fiind vizibil micşorat. LED-urile nu conţin mercur, fapt care le face şi mai prietenoase cu mediul, dar şi mai sigure în comparaţie cu alte tehnologii. Consumul de energie este redus cu până la 40% în comparatie cel al televizoarelor LCD tradiţionale de dimensiuni asemănătoare. De asemenea, televizoarele LED dispun de modulul de economisire a energiei care se ajustează în funcţie de lumină şi de calitatea imaginii în timp ce continuă să reproducă imaginile cât se poate de natural.

3 Comments

  1. Sincer televisoarele led de la samsung le am testat c am pe toate sunt de cacat niste culori fffoarte proaste ex (ten rosu,galben etc)aici unde sant eu in franta cumperi un lucru si daca nu ati convine ali poti schimba an 7 zile asa cere legea deci poti profita daca nu ati place eu va sfatuiesc sa economisiti pana va luati un SONY sunt cele mai tari in toate privintele sau bugeturi mai mici calitate pret LG eu am un SONY40z4500 ai fffoerte tare imagini super fluide si un LG265510 an bucatarie

  2. Deci bafta si cand cumparati faceti atentie la negru sa fie negru si albul sa fie alb si uitativa de aproape la culori si pixeli anca ceva samsungul a avut forte multe prob cu pixeli morti nu am nimic cu marca aceasta din contra sant frumose fabricate dar la nivelul de dalla e naspa deci bafta la toti si sper sa va fie de ajutor sfatul meu

  3. Dan , intai scrie corect si apoi sa-ti dai parerea . Esti paralel cu ce s-a spus despre Samsung . Sunt cele mai bune televizoare .Atentie : era vorba de de seriile 6000, 7000 , 8000 si mai nou 9000 . Toate sunt uhd .

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*