La ce folosim un cablu HDMI – DVI

Televiziunea a parcurs un drum lung în ultimele decenii iar tipurile de cabluri folosite pentru diverse conexiuni s-au schimbat, de asemenea. De la cablu coaxial la cablu AVI, lucrurile au continuat să se schimbe până la această ultimă generație de televizoare de înaltă definiție. Pana când un nou tip de cablu va apărea în următorul deceniu să le înlocuiască, în acest moment, există două tipuri principale de cabluri video HD – DVI și HDMI. Și, în unele cazuri, ați putea descoperi că aveți nevoie de o combinație a celor două într-un cablu HDMI – DVI.

Înainte de a discuta despre ceea ce este un cablu HDMI – DVI, merită sa ne uitam separat la cele două tipuri de cabluri. În cazul cablului DVI, l-ați utilizat acestea o lungă perioadă de timp. E același tip de cablu care se conectează monitorul computerului și poate transmite până la 1920×1200 video HD. Acest cablu de pini 24 este foarte comun și foarte accesibil.

De cealaltă parte a acestei ecuații este cablul HDMI. Acesta este tipul de conector folosit de playere Blu-ray, HD video box-uri, și console de jocuri moderne. Este folosit pentru a conecta aceste dispozitive high-definition la un televizor HD și pentru a vă oferi imagine de înaltă calitate. Initial acestea au fost foarte scumpe insa in ultimii ani le-au scăzut prețul semnificativ si sunt acum foarte accesibile. HDMI poate reda audio și video, în același timp și sunt mai ușor de utilizat decât DVI.

Vezi o descriere mai detaliata a diferențelor dintre cele doua cabluri luate separat

Cu toate acestea, în unele cazuri, e necesar o combinatie dintre un cablu HDMI si unul DVI pentru a rezolva probleme de conectivitate. Există două exemple în acest sens. Prima este atunci când aveți un monitor de înaltă definiție la computer si pe care doriți să-l utilizați pentru a viziona filme HD pe la o sursă video care utilizează HDMI. Monitorul de calculator probabil folosește DVI, asa ca un cablu HDMI – DVI cablu este cea mai simplă soluție. Alta situatie este exact opusul. Când doriți să vizionati un film de pe computer sau un alt dispozitiv cu o mufă DVI la un televizor HD modern, aceste cabluri sunt din nou cea mai bună soluție la această problemă.

Un cablu HDMI – DVI il puteti achizitiona în diferite lungimi, dar va include întotdeauna mufa HDMI la un capăt și mufa DVI la celalalt.

Sunt ușor de utilizat și vă va ajuta să realizati acest tip de conexiune video de care aveti nevoie.

Daca esti in cautarea unui astfel de cablu, poti gasi aici mai multe modele

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*