Informatii interesante despre televizoarele Full HD

fullhdFull HDTV este un dispozitiv care transcende claritatea si calitatea imaginilor redate de predecesorii sai – televizoarele analogice. Televizoarele Full HD ofera o rezolutie a imaginii de 1920 x1080 pixeli iar in zilele noastre, accesul la semnal HDTV a devenit din ce ince mai facil indiferent de sursa.

Beneficiile HDTV pot fi savurate printr-un echipament de conversie. Procesul invers de a lua semnalul analog si a-l formata ca produs final pentru HDTV, imbunatatindu-i astfel calitatea, este posibil tot  printr-un convertor.

HDTV sau Full HDTV?

HDTV suporta scanarea intretesuta in timp ce Full HDTV utilizeaza tipul progresiv de scanare. Prezentand o rezolutie de 1080i sau 1080p, cu o rata de aspect nativa de 16:9 si o rezolutie de 1920×1080 pixeli, Full HDTV imbunatateste mult calitatea imagini in comparatie cu formatele standard analogice. Diferenta de claritate dintre HDTV obisnuit si Full HDTV,  in cazul unui ecran mai mic de 42 de inch nu este vizibila.

Full HDTV este prezent pe piata prin 3 modele de televizoare: Plasma TV, televizoarele LCD si mai noile LED TV. Sunt mai multi factori care favorizeaza alegerea unuia dintre ele, printre care enumeram aici: rata de contrast, abilitatea de reproducere a culorilor si timpul de raspuns.

Plasma TV ofera o paleta larga de culori, luminozitate buna si ecrane foarte mari de aproximativ 58 de inch la o  grosime de  4 pana la 6 inch. Rata de contrast a plasmei este de 50K pana la 100K, in timp ce contrastul cel mai mare prezentat in mod obisnuit  este de 30K. Celelate aspecte sunt: raspunsul mai rapid de .001 milisecunde si o rata de refresh mai mare de aproximativ 600 Hz.

Ecranele plasma le depasesc prin performanta pe cele LCD prin reproducerea unei arii mai largi de culori, un timp de raspuns care distinge imaginile care se misca rapid precum cele din sport de exemplu si un unghi de vizualizare mai larg. Tehnologia plasmei a eradicat probleme cum ar fi arderea pixelilor prin tehnologia detectiei ecranului inert care va trece la screen saver rapid sau va expune o imagine alba daca imaginea este expusa static mai mult timp.

Desi plasma garanteaza un timp de vizualizare de 60000 ore, mai multi factori reprezinta dezavantaje ale plasmele, cum ar fi consumul imens de electricitate care poate fi chiar si de 500 de watts si faptul ca sunt mai greoaie decat ecranele LCD.

Nu exista diferente in privind rezolutia Full HDTV intre LCD si Plasma TV. LCD-urile ofera imagini de calitate superioara cu o rata de contrast de pana la 30K, o rata de refresh mai mare, de aproximativ 240Hz si  timp mai mic de refresh de 2ms. Toate aceste elemente ne determina sa consideram LCD-urile alegerea cea mai buna pentru consolele de jocuri.

Natura mai putin costisitoare a LCD-urilor i-a adaugat un avantaj prin posibilitatea de a fi montate pe perete si prin durata de viata mai mare. Ele sunt lipsite de probleme legate de arderea ecranelor. Ariile de dezvoltare sunt identificate prin timpi de raspuns mai mici ceea ce a dus la o calitate diminuata a imaginilor care se misca rapid.

Cand ne planificam sa cumparam un televizor, luand in considerare toti factorii legati de Full HDTV listati mai sus putem sa il alegem pe cel potrivit nevoilor noastre fara prea mult efort.

1 Comment

  1. Doresc sa cumpar un televizor si m-am oprit asupra acestui model :LED TV Samsung FullHD 32EH5000, 81 cm, HDMI, USB.
    Care este opinia voastra privind alegerea facuta de mine?
    Multumesc!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*