10 sfaturi pentru cumpararea unui televizor cu Plasma

Plasma este ultima moda a in materie de televiune si este integrata cu ultimele tehnologii fiind cu multi pasi peste televizoarele cu tub catod.

Tehnologia plasmei este similara cu cea e tubului fluorescent. Display-ul contine celule, iar in fiecare celula exista 2 casete de sticla separate. Gazele neon-xenon sunt comprimate intre aceste spatii si sunt incarcate cu electricitate ceea ce le permite sa atinga photoflorescenta verde, albastra si rosie ce formeaza imaginea.

Daca planificati sa cumparati o plasma, luati in considerare urmatorii 10 factori care sunt considerati a fi prioritari.

  1. Locul in care asezati televizorul are un rol esential si este prioritar. Aceste dispozitive sunt subtiri si usor de montat. Sunt sensibile la caldura. Caldura din apropiere va avea un impact asupra performantei dispozitivului. Deaceea este bine sa il pastram departe de caldura.
  2. Al doilea factor important este tipul televizorului. Exista 2 tipuri de TV. Unul este HDTV iar altul este EDTV. HDTV in mod normal are o rezolutie de 1024×768 pixeli, 1366×768 sau 1920×1080 dar EDTV are doar 852×480 pixeli. In mod normal, preferabil este un model de 32 de inch sau mai mare.
  3. Scalarea este un factor important. Scalarea normala este procesul prin care procesorul va aduce in concordanta rezolutia primita cu rezolutia nativa, va creste semnalele joase si va subscala semnalele inalte la un nivel optim.
  4. Rata de contrast este un alt factor important si reprezinta gradul de variatie intre cel mai luminos si cel mai intunecat punct al imaginii,iar rata ar trebui sa fie de 5000:1. Orice valoare mai mica nu trebuie acceptata.
  5. Luminozitatea joaca un rol important si ar trebui mentinuta o rata de 550 cd/m2. Acest nivel va evita efectul incetosat al imaginii
  6. Unghiul de vizionare este obligatoriu. Acest TV este diferit de cele obisnuite si este foarte asemanator cu un Laptop. Unghiul de vizionare ar trebui sa fie de 160 de grade si ar trebui sa ofere 80 de grade de vizionare dintr-un colt. Nu ar trebui sa mentinem 45 de grade din punctul central. Acesta va oferi o calitate proasta si trebuie evitat strict.
  7. Tunerul este deasemenea luat in considerare. Plasma este vanduta cu un tuner extern care ajuta la captarea semnalelor dinafara. Facilitatile acestui tip de tuner ar trebui verificate strict, din moment ce sunt multe probleme generate de acesta
  8. Conectivitatea cu alte dispozitive este un factor prioritar. Acest TV ar trebui sa aibe porturi pentru a realiza conectarea cu dispozitivele externe. De exemplu, unele plasme au un input VGA care le va permite sa functioneza ca monitor PC.
  9. Scurgerea este deasemenea de luat in considerare. In mod normal, problema este evitata din moment ce celula este izolata complet iar gazele nu se vor pierde; daca totusi se va intampla acest lucru, trebuie schimbata complet celula.
  10. In final, durabilitatea acestui dispozitiv. Durata normala de viata a acestui TV este superioara unui televizor cu catod. Nu este necesar sa ne facem griji in privinta acestui lucru. Nu ratati cel mai bun model. Sortati dispozitivele si selectati cel mai bun model.

Luati in considerare toti acesti factori pentru a va putea bucura de televizoarele Plasma si de toate calitatile lor.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*